REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bujón z oháňky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Novoroční vyprošťovák vhodný po bujarém veselí na Silvestra.


Ingredience:
Rozpis na 4 vydatné porce:
1 kghovězí oháňky
80-100 gmásla
1,5 lpitné vody
1,25 lportského vína
4 ksžloutky
3 ksmrkve
3 kskuličky jalovce
2 ksbobkové listy
1 kskedlubny
1 hrstpetrželové nati
několik kuliček černého pepře
sůl

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky, ty zprudka orestujeme ze všech stran na rozpáleném másle, pak ho přendáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
2. Zvolna vše přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 1 hodinu
3. Do vývaru k masu přidáme očištěný a na čtvrtky nakrájený celer, na čtvrtky rozkrojenou oloupanou kedlubnu, celou oloupanou mrkev, bobkové listy, jalovec, petrželovou nať, celé kuličky pepře, polévku osolíme
4. Bujón dále vaříme, na mírném ohni, další asi 2 hodiny
5. Polévku přecedíme a vývar smícháme s portským vínem a krátce znovu povaříme
6. Maso obereme od kostí a rozdělíme po porcích do talířů, zalijeme vroucím vývarem a nakonec do každé porce opatrně vložíme jeden čerstvý žloutek
7. Jednotlivé porce polévky ještě ozdobíme čerstvou petrželkou a ihned horké podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy