REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z kostí

Demi-glace

Hustý silný vývar, který pokrmům dodá šarm a vůni světové gastronomie. Jedná se o pomalu vařený vývar z telecích a hovězích kostí s klouby, koření a zeleniny.

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Ve vodě povařené kosti s morkem, polévka servírovaná s knedlíčky vyrobenými právě z morku, vejce, housky, petrželky, strouhanky a koření.

Jednoduchá polévka po mexicku

Polévka připravená z rajčat, cibule, másla, hladké mouky, vývaru a koření, servírovaná posypaná čerstvě na jemno nastrouhaným křenem.

Krupicová polévka s vejcem a sýrem

Polévka připravená z krupice, vajec, vývaru z kostí, nastrouhaného tvrdého sýra a soli.

Polévka z kostí

Falešná hovězí polévka

Vývar A (z hovězích kostí)

Používá se k přípravě hnědých polévek a některých dalších pokrmů.

Vývar B (z bílých kostí)

Čirý až mléčný vývar s vůní a chutí po použitých surovinách používaný jako základ mnoha pokrmů.

Zvěřinový vývar z kostí

Ze zvěřinových kostí, kořenové zeleniny a koření připravený čirý vývar servírovaný jako polévka, nebo zcezený vhodný jako polotovar pro další použití.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy