z kostí
Demi-glace
Hustý silný vývar, který pokrmům dodá šarm a vůni světové gastronomie. Jedná se o pomalu vařený vývar z telecích a hovězích kostí s klouby, koření a zeleniny.
Hovězí polévka s morkovými knedlíčky
Ve vodě povařené kosti s morkem, polévka servírovaná s knedlíčky vyrobenými právě z morku, vejce, housky, petrželky, strouhanky a koření.
Jednoduchá polévka po mexicku
Polévka připravená z rajčat, cibule, másla, hladké mouky, vývaru a koření, servírovaná posypaná čerstvě na jemno nastrouhaným křenem.
Krupicová polévka s vejcem a sýrem
Polévka připravená z krupice, vajec, vývaru z kostí, nastrouhaného tvrdého sýra a soli.
Polévka z kostí
Falešná hovězí polévka
Vývar A (z hovězích kostí)
Používá se k přípravě hnědých polévek a některých dalších pokrmů.
Vývar B (z bílých kostí)
Čirý až mléčný vývar s vůní a chutí po použitých surovinách používaný jako základ mnoha pokrmů.
Zvěřinový vývar z kostí
Ze zvěřinových kostí, kořenové zeleniny a koření připravený čirý vývar servírovaný jako polévka, nebo zcezený vhodný jako polotovar pro další použití.
reklama