REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývar B (z bílých kostí)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čirý až mléčný vývar s vůní a chutí po použitých surovinách používaný jako základ mnoha pokrmů.


Ingredience:
Na 5 l vývaru:
1 kgvýsekových kostí (bílé - vepřové)
150 gmrkve
150 gcibule
100 gpetržele
100 gceleru
50 gsoli
1,5 gkuliček celého pepře

Postup:

1. Omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu
2. Osolíme, přidáme celý pepř a na čtvrtky překrájenou cibuli
3. Omezíme příkon tepla a kosti vaříme 2-3 hodiny
4. Potom přidáme očištěnou, opláchnutou, na čtvrtky překrájenou kořenovou zeleninu a zvolna ji uvaříme doměkka
5. Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem a dále používáme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy