REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový vývar z kostí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze zvěřinových kostí, kořenové zeleniny a koření připravený čirý vývar servírovaný jako polévka, nebo zcezený vhodný jako polotovar pro další použití.


Ingredience:
800 gkostí ze zvěřiny
2 lvody
4 kskuzličky černého pepře
2 kskuličky nového koření
1 kscibule
1 kspetržele
1/4 ksmenšího celeru
kousek libečku nebo celerové natě
sójová omáčka nebo kostka bujónu
čerstvá pežitka
sůl

Postup:

1. Kosti rozsekáme na menší kousky, dobře je omyjeme, abychom opláchli drobné úlomky, pak je spaříme vařící vodou, opláchneme a zalijeme studenou vodou
2. Přidáme oloupanou a na půlky překrojenou cibuli, koření, natrhaný libeček nebo celerovou nať, osolíme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou asi 2 hodiny
3. Přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě dalších 20 minut
4. Vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme sójovou omáčkou nebo bujónem a posypeme pokrájenou pažitkou
5. Vývar podáváme s nějakou vložkou jako polévku, nebo ho použijeme jako polotovar v dalších receptech.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy