REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývar A (z hovězích kostí)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Používá se k přípravě hnědých polévek a některých dalších pokrmů.


Ingredience:
Na 5 l vývaru:
1800 ghovězích kostí
500 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
150 gcibule
50 gsoli
1,5 gkuliček celého pepře
6 lvody

Postup:

1. Pečlivě omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu
2. Omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme celý pepř a cibuli a pozvolna vaříme 2-3 hodiny
3. Potom do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou, na hrubo nakrájenou zeleninu a uvaříme ji do měkka
4. Hotový vývar procedíme přes hustý cedník a dále využijeme dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy