REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě povařené kosti s morkem, polévka servírovaná s knedlíčky vyrobenými právě z morku, vejce, housky, petrželky, strouhanky a koření.


Ingredience:
500 gmorkových kostí
1-2 ksnastrouhané mrkve
1,5-2 lvody
máslo
pepř
sůl
Na knedlíčky:
uvařený morek z kostí
1 ksden staré housky
1 ksvejce
1 hrstpetrželové natě
muškátový květ
strouhanka
mléko
pepř
sůl

Postup:

1. Morkové kosti uvaříme společně s mrkví
2. Vývar scedíme a z morkových kostí vyklepeme morek, mrkev nakrájíme na tenká kolečka
3. Housku nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem, drobně nakrájený pórek rozehřejeme a přecedíme, abychom odstranili jemné kostičky
4. K morku přidáme žloutek, špetku muškátového květu, sůl, pepř a drobně nakrájenou petrželovou nať, promícháme s navlhčenou houskou, je-li směs řídká, přidáme trochu strouhanky
5. Z těsta vytvoříme malé knedlíčky, které zavaříme přímo do vývaru
6. Vaříme 3 minuty, pak přidáme nakrájenou mrkev a nasekanou petrželku a podáváme.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy