Polévka připravená z rajčat, cibule, másla, hladké mouky, vývaru a koření, servírovaná posypaná čerstvě na jemno nastrouhaným křenem.
Ingredience:
3 ks | cibule |
250 g | rajčat |
60 g | másla |
750 ml | vývaru z kostí |
1 lžíce | hladké mouky |
křen | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kolečka a poté rozebereme na kroužky
2. Rajčata si omyjeme, na vršku nařízneme do křížku, spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky
3. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme dozlatova, poté zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vložíme nakrájená rajčata, vše vaříme 25 minut
4. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem
5. Polévku servírujeme posypanou čerstvě nastrouhaným křenem na jemno.