REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá polévka po mexicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z rajčat, cibule, másla, hladké mouky, vývaru a koření, servírovaná posypaná čerstvě na jemno nastrouhaným křenem.


Ingredience:
3 kscibule
250 grajčat
60 gmásla
750 mlvývaru z kostí
1 lžícehladké mouky
křen
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na kolečka a poté rozebereme na kroužky
2. Rajčata si omyjeme, na vršku nařízneme do křížku, spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky
3. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme dozlatova, poté zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vložíme nakrájená rajčata, vše vaříme 25 minut
4. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem
5. Polévku servírujeme posypanou čerstvě nastrouhaným křenem na jemno.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy