REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vývary z masa, kostí a zeleniny


Domácí hovězí polévka

Polévka z hovězího masa, mrkve, celeru, bylinek a koření.

Domácí králičí polévka s játrovými knedlíčky

Vývar připravený z části králíka a kořenové zeleniny, servírovaný spolu s játrovými knedlíčky.

Dršťková polévka z kuřete

Polévka z kuřecího skeletu, kuřecí kůže, koření a dalších ingrediencí.

Drůbeží vývar s jáhly

Pomocí pomalého hrnce připravený drůběží vývar z drůbeží polévkové směsi, zeleniny a vody, servírovaný s vložkou jáhel.

Drůbková polévka

Polévka z povařených kuřecích drůbků, květáku, mrkve a koření, s vložkou tenkých nudlí.

Drůbková polévka II.

Polévka z kuřecích drůbků, kořenové zeleniny, brokolice, cibule a koření.

Drůbková polévka s játrovými knedlíčky

Chutná polévka připravená z kuřecích drůbků a zeleniny, servírovaná s játrovými knedlíčky.

Drůbková polévka s noky

Povařené droby a krky servírované s uvařenou kořenovou zeleninou a moučnými noky.

Falešná hovězí polévka

Rychlá a levná polévka od paní Maruš.

Fazolačka

Na pánvi postupně orestovaná cibule, slaninka, pak i kostičky uzeného masa, kolečka mrkve, petržele a plátky česneku, vše zasypané hladkou moukou, zalité vodou nebo vývarem, povařené i s kostkami syrových brambor, nakonec do polévky přidané i fazole.

Fazolková polévka s pórkem

Polévka ze zelených fazolek, pórku, červeného zelí, řapíkatého celeru, česneku a dalších ingrediencí, servírovaná s opečenou vekou nakrájenou na kostičky.

Francouzská cibulačka

Harmonie chutí v podobě skvělé polévky.

Hlemýždi vaření v polévce

Tento pokrm podáváme jako polévku.

Houbová česnečka

Polévka připravená z čerstvých hub, česneku, vody a koření, servírovaná s osmaženým chlebem nakrájeným na kostičky.

Hovězí consommé

Hovězí consommé je dobré servírovat jako součást několikachodového menu. Podpoří chuť k jídlu a přitom nepřeplní žaludek. Tajemství jeho úspěchu je správná čirost a chuť po mase a zelenině. Masové consommé má výraznou, tmavě hnědou barvu, za studen by mělo rosolovatět.

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Polévka připravená z hovězího masa a zeleniny, servírovaná s játrovými knedlíčky a nudlemi.

Hovězí polévka s játry

Hnědá polévka z kostí a zavářkou jater.

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Ve vodě povařené kosti s morkem, polévka servírovaná s knedlíčky vyrobenými právě z morku, vejce, housky, petrželky, strouhanky a koření.

Hovězí polévka ze žeber a morkové kosti

Jedna z variant, jak uvařit chutný hovězí vývar z hovězích žeber, kořenové zeleniny, morkové kosti a dalších ingrediencí.

Hovězí pomalu tažený vývar s játrovou rýží a nudlemi

Až 6 hodin vařený vývar z hovězího masa, kostí a kořenové zeleniny, servírovaný s játrovou rýží a domácími nudlemi.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy