REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbková polévka s noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené droby a krky servírované s uvařenou kořenovou zeleninou a moučnými noky.


Ingredience:
300 gdrůbežích krků
200 gdůbežích drobů
50 ghladké mouky
40 gmásla
30 ghrášku
1 kscibule
1 ksmrkve
1 kspetržele
1/4 ksceleru
1,5 lvody
hrst pažitky na ozdobu
pepř
sůl
Na noky:
100 ghrubé mouky
1 ksvejce
špetka soli

Postup:

1. Opláchnuté drůbeží krky a droby spolu s oloupanou cibulí vaříme v mírně osolené vodě
2. Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme, krky obereme, ze srdíček odřízneme osrdí, maso nakrájíme na malé kousky a vrátíme do vývaru
3. Očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu, z másla a mouky připravenou jíšku a hrášek přidáme do polévky, vše dále povaříme dalších 15-20 minut.

Příprava noků:
Z vejce, hrubé mouky a špetky soli vymícháme těsto, z těsta lžící vykrajujeme noky a ty vhazujeme do vařící polévky, vaříme 2 minuty a máme hotovo.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy