z masa, drůbků
Brněnská rybí polévka
Polévka uvařená z hlavy, ocasu a vnitřností kapra, také kořenové zeleniny, masoxu a petrželky, zahuštěná světlou jíškou.
Čirý vývar z drůbků
Základní recept na pomalu táhlý vývar z drůbků, tedy z křídel, krků, žaludků, srdcí z husy, kachny, slepice, či kuřete.
Drůbeží vývar s jáhly
Pomocí pomalého hrnce připravený drůběží vývar z drůbeží polévkové směsi, zeleniny a vody, servírovaný s vložkou jáhel.
Drůbková polévka
Polévka z povařených kuřecích drůbků, květáku, mrkve a koření, s vložkou tenkých nudlí.
Drůbková polévka II.
Polévka z kuřecích drůbků, kořenové zeleniny, brokolice, cibule a koření.
Drůbková polévka s játrovými knedlíčky
Chutná polévka připravená z kuřecích drůbků a zeleniny, servírovaná s játrovými knedlíčky.
Drůbková polévka s noky
Povařené droby a krky servírované s uvařenou kořenovou zeleninou a moučnými noky.
Hlemýždi vaření v polévce
Tento pokrm podáváme jako polévku.
Hovězí vývar (Conzommé – konzomé)
Jedna z variant na recept na hovězí vývar.
Játrová polévka
Hnědá polévka s náplní z jater.
Kaldoun
Polévka uvařená z husích drůbků a kořenové zeleniny, zahuštěná jíškou, ochucená vaječným žloutkem rozšlehaným v mléce a kořením, doplněná o nudle, případně i o játrové knedlíčky.
Králičí polévka se zeleninou
Jednoduchá a velice chutná polévka z králíka a zeleniny.
Krůtí vývar
Poctivý vývar z drůbežích krků. S křupavou, na másle krátce restovanou zeleninou, a tradičním kořením.
Kuřecí polévka s cizrnou
Polévka z vařeného kuřecího masa, zeleniny a dalších ingrediencí.
Kuřecí polévka s těstovinovou rýží
Polévka z kuřecího masa, podávaná s vložkou těstovinové rýže.
Mozečková polévka
Polévka z mozečku s masovým vývarem podle našich babiček, dělala se buď z vepřového nebo telecího mozečku. Je ochucená muškátovým květem, cibulí, pepřem, a zahuštěná moukou s máslem.
Polévka á-la Brazil
Polévka z hovězího a kuřecího masa.
Polévka s kuřecími kousky a kukuřicí
Mírně pikantní polévka s kousky kuřete a kukuřice.
Polévka z drobů s kapáním
Droby z kačeny a moučné kapání jako skvělé vložky v drůbežím vývaru.
Polévka z drůbků
Drůbky z husy, kachny, slepice nebo i krůty povařené ve vodě spolu se zeleninou a kořením.
- 1
- 2
- Následující
reklama