REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z masa, drůbků

Brněnská rybí polévka

Polévka uvařená z hlavy, ocasu a vnitřností kapra, také kořenové zeleniny, masoxu a petrželky, zahuštěná světlou jíškou.

Čirý vývar z drůbků

Základní recept na pomalu táhlý vývar z drůbků, tedy z křídel, krků, žaludků, srdcí z husy, kachny, slepice, či kuřete.

Drůbeží vývar s jáhly

Pomocí pomalého hrnce připravený drůběží vývar z drůbeží polévkové směsi, zeleniny a vody, servírovaný s vložkou jáhel.

Drůbková polévka

Polévka z povařených kuřecích drůbků, květáku, mrkve a koření, s vložkou tenkých nudlí.

Drůbková polévka II.

Polévka z kuřecích drůbků, kořenové zeleniny, brokolice, cibule a koření.

Drůbková polévka s játrovými knedlíčky

Chutná polévka připravená z kuřecích drůbků a zeleniny, servírovaná s játrovými knedlíčky.

Drůbková polévka s noky

Povařené droby a krky servírované s uvařenou kořenovou zeleninou a moučnými noky.

Hlemýždi vaření v polévce

Tento pokrm podáváme jako polévku.

Hovězí vývar (Conzommé – konzomé)

Jedna z variant na recept na hovězí vývar.

Játrová polévka

Hnědá polévka s náplní z jater.

Kaldoun

Polévka uvařená z husích drůbků a kořenové zeleniny, zahuštěná jíškou, ochucená vaječným žloutkem rozšlehaným v mléce a kořením, doplněná o nudle, případně i o játrové knedlíčky.

Králičí polévka se zeleninou

Jednoduchá a velice chutná polévka z králíka a zeleniny.

Krůtí vývar

Poctivý vývar z drůbežích krků. S křupavou, na másle krátce restovanou zeleninou, a tradičním kořením.

Kuřecí polévka s cizrnou

Polévka z vařeného kuřecího masa, zeleniny a dalších ingrediencí.

Kuřecí polévka s těstovinovou rýží

Polévka z kuřecího masa, podávaná s vložkou těstovinové rýže.

Mozečková polévka

Polévka z mozečku s masovým vývarem podle našich babiček, dělala se buď z vepřového nebo telecího mozečku. Je ochucená muškátovým květem, cibulí, pepřem, a zahuštěná moukou s máslem.

Polévka á-la Brazil

Polévka z hovězího a kuřecího masa.

Polévka s kuřecími kousky a kukuřicí

Mírně pikantní polévka s kousky kuřete a kukuřice.

Polévka z drobů s kapáním

Droby z kačeny a moučné kapání jako skvělé vložky v drůbežím vývaru.

Polévka z drůbků

Drůbky z husy, kachny, slepice nebo i krůty povařené ve vodě spolu se zeleninou a kořením.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy