REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí polévka s cizrnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z vařeného kuřecího masa, zeleniny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
2 kskuřecích stehen
2 kskuřecích křídel
2 ksbrambor
2 ksmrkve
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 ksmalé papriky
1 ksmalé petržele
1 ksplechovky cizrny
1/4 ksceleru
2 lžíceoleje
nové koření
celý pepř
bobkový list
voda
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí stehna a křídla omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s 1celou cibulí, novým kořením, pepřem a bobkovým listem, scedíme, kuřecí maso obereme a nakrájíme
2. Cizrnu slijeme a propláchneme
3. Na rozehřátém oleji orestujeme očištěnou, na menší kousky nakrájenou zeleninu, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli i česnekem, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí
4. Když je zelenina měkká, přidáme slitou cizrnu, obrané nakrájené maso a krátce společně povaříme, nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a čerstvými bylinkami.

Doporučení:

Místo cizrny můžeme do polévky přidat zelený hrášek nebo zelené fazolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy