Droby z kačeny a moučné kapání jako skvělé vložky v drůbežím vývaru.
Ingredience:
1 ks | drobů z kačeny |
1,5 l | vody |
400 g | kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) |
4 ks | kuličky nového koření |
4 ks | kuličky celého pepře |
1 ks | cibule |
polévkové koření | |
mletý černý pepř | |
sůl | |
Na kapání: | |
1 ks | vejce |
3 lžíce | hrubé mouky |
Postup:
1. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit droby z jedné kačeny
2. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a koření, vše vaříme doměkka
3. Vývar přecedíme a přivedeme opět k varu
4. Vajíčko rozšleháme s hrubou moukou, až vznikne přiměřeně husté, hladké těstíčko, které pomocí lžíce necháme skapávat do vařícího vývaru, chvíli povaříme
5. Nakonec do polévky přidáme maso a zeleninu pokrájenou na kousky 6. Dochutíme polévkovým kořením a popřípadě pepřem a solí.
Polévku můžeme obohatit i o další zeleninu, jako květák, brokolici, fazolky …