REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z drobů s kapáním

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Droby z kačeny a moučné kapání jako skvělé vložky v drůbežím vývaru.


Ingredience:
1 ksdrobů z kačeny
1,5 lvody
400 gkořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky celého pepře
1 kscibule
polévkové koření
mletý černý pepř
sůl
Na kapání:
1 ksvejce
3 lžícehrubé mouky

Postup:

1. Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit droby z jedné kačeny
2. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a koření, vše vaříme doměkka
3. Vývar přecedíme a přivedeme opět k varu
4. Vajíčko rozšleháme s hrubou moukou, až vznikne přiměřeně husté, hladké těstíčko, které pomocí lžíce necháme skapávat do vařícího vývaru, chvíli povaříme
5. Nakonec do polévky přidáme maso a zeleninu pokrájenou na kousky 6. Dochutíme polévkovým kořením a popřípadě pepřem a solí.

Doporučení:

Polévku můžeme obohatit i o další zeleninu, jako květák, brokolici, fazolky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy