REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí vývar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poctivý vývar z drůbežích krků. S křupavou, na másle krátce restovanou zeleninou, a tradičním kořením.


Ingredience:
500 gchlazených krůtích krků
10 kskuliček černého pepře
5 kskuliček černého pepře
1 kssvazku libečku
1 ksceleru (menší)
1 kspetržele
1 ksmrkve
2 lžičkysoli
Zeleninová vložka:
1 hrstmraženého hrášku
1 lžíce másla
1 ksceleru (menší)
1 ksmrkve

Postup:

1. Suroviny na vývar vložíme do hrnce
2. Přidáme k nim dva litry vody
3. Vaříme do změknutí masa přibižně 1,5 hodiny
4. Vývar poté scedíme
5. Maso obereme, překrájíme na menší kouskya vložíme zpět do vývaru
6. Příprava zeleninové vložky: na másle restujeme kostičky na nakrájenou mrkev a petržel po dobu asi 7 minut
7. Zeleninu i s hráškem přidáme do polévky a necháme krátce provařit
8. Podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Krůtí krky si necháme u řezníka rozseknout na menší kusy.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy