REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mozečková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z mozečku s masovým vývarem podle našich babiček, dělala se buď z vepřového nebo telecího mozečku. Je ochucená muškátovým květem, cibulí, pepřem, a zahuštěná moukou s máslem.


Ingredience:
500 gvepřového mozečku
1,5 lhovězího vývaru
1 kscibule
muškátový květ
hladká mouka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Mozeček dáme do sítka, spaříme vařící vodou, zbavíme krvavých žilek, úlomků kostí, blanek a jemně nasekáme
2. Na másle v hrnci zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme nasekaný mozeček a za stálého míchání dusíme do měkka
3. Podušený mozeček zalijeme hovězím vývarem a povaříme 20 minut
4. Do polévky přidáme máslovou jíšku, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, osolíme, opepříme
5. Hotovou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a vložíme kostičky na sucho opečené žemle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy