REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí vývar (Conzommé – konzomé)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na recept na hovězí vývar.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
300 ghovězí kýty
1,25 lvývaru z kostí
1 kscibule
1 ksmrkve
malý kousek celeru
bobkový list
petrželka
celý pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na malé kousky, přidáme ostatní suroviny a vaříme je na velmi malém plameni 1 hodinu
2. Polévku přecedíme přes jemný cedník, popřípadě vyčistíme bílkem: mírně našlehaný bílek přidáme do polévky, rozšleháme jej, povaříme na velmi malém plameni asi 20 minut a přecedíme přes plátěný ubrousek
3. Podáváme s různými vložkami (vaječnou sedlinou, vařenými nudlemi apod.).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy