REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hnědá polévka s náplní z jater.


Ingredience:
250 gjater
5 gtuku
5 ghladké mouky
2 lvody
cibule
kořenová zelenina
zelená nať
pepř
sůl

Postup:

1. Na tuku osmažíme nakrájenou zeleninu i játra
2. Cibuli přidáme až později, aby nám neztmavla
3. Zeleninu i játra zapražíme hladkou moukou a lehce osmažíme
4. Zalijeme vodou a vaříme cca 30 minut do změknutí jater
5. Polévku procedíme, játra nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky
5. Zavaříme zavářkou (viz zavářky do hovězích polévek)
6. Polévku opepříme a solíme až nakonec, kdy přidáme i zelenou nať.

Doporučení:

– Zvlášť dobrá je polévka s rýží nebo s krupkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy