Hnědá polévka s náplní z jater.
Ingredience:
250 g | jater |
5 g | tuku |
5 g | hladké mouky |
2 l | vody |
cibule | |
kořenová zelenina | |
zelená nať | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na tuku osmažíme nakrájenou zeleninu i játra
2. Cibuli přidáme až později, aby nám neztmavla
3. Zeleninu i játra zapražíme hladkou moukou a lehce osmažíme
4. Zalijeme vodou a vaříme cca 30 minut do změknutí jater
5. Polévku procedíme, játra nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky
5. Zavaříme zavářkou (viz zavářky do hovězích polévek)
6. Polévku opepříme a solíme až nakonec, kdy přidáme i zelenou nať.
– Zvlášť dobrá je polévka s rýží nebo s krupkami.