REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z povařených kuřecích drůbků, květáku, mrkve a koření, s vložkou tenkých nudlí.


Ingredience:
300 gdrůbežích drůbků (žaludky, krky, srdce, křídla)
300 gkvětáku
100 gmrkve
40 gpolévkových nudlí
20 gmásla
200 mlmléka
1 lžícehladké mouky
1 kscibule
1 lvody
muškátový květ
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné a oprané drůbky a cibuli vložíme do 1 litru studené vody, osolíme a zvolna vaříme téměř doměkka
2. Do vývaru přidáme růžičky květáku a na kolečka nakrájenou mrkev a vše vaříme do změknutí
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drůbků a zeleniny, rozšleháme a povaříme
4. Do vroucí polévky vsypeme nudle a za častého míchání zvolna vaříme
5. Přilijeme mléko, přidáme rozkrájené drůbky a zeleninu
6. Nakonec polévku dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy