REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbková polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kuřecích drůbků, kořenové zeleniny, brokolice, cibule a koření.


Ingredience:
100 gbrokolice
350 gkuřecích drůbků (srdce, křídla, krk)
Rozpis na 4 porce:
100 gpetržele
100 gmrkve
5 kszrnek černého pepře
3 kszrnka nového koření
1 ksbobkového listu
1 ksmenší cibule
1,2 lvody
nasekaná petrželka na ozdobení
sůl

Postup:

1. Omyté drůbky dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
2. Osolíme, přidáme cibuli i se slupkou, bobkový list, nové koření a celý pepř
3. Vše přivedeme k varu a drůbky uvaříme doměkka
4. Mrkev a petržel oškrábeme a nakrájíme na kostičky, omytou brokolici rozdělíme na malé růžičky
5. Vývar procedíme do jiného hrnce, maso z křídel a krku obereme, nakrájíme na kousky a přisypeme i s připravenou zeleninou do vývaru
6. Polévku povaříme asi 10 minut, dochutíme solí a můžeme servírovat.

Doporučení:

Vhodnou vložkou do drůbkové polévky je například vaječný svítek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy