REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbková polévka s játrovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná polévka připravená z kuřecích drůbků a zeleniny, servírovaná s játrovými knedlíčky.


Ingredience:
800 gdrůbežích drůbků (žaludky, krky, srdce, křídla)
200 gdrůbežích jater
200 gkořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
60 gmásla nebo sádla
30 ghladké mouky
1 kscibule
1 ksvětšího česnekového stroužku
2 lžícečerstvě nasekané petrželky
majoránka
mletý pepř
strouhanka
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné drůbky zalijeme studenou vodou, přidáme cibuli, sůl, pepř a pozvolna vaříme do poloměkka
2. K poloměkkému masu přihodíme očištěnou zeleninu, polévku přivedeme opět k varu a vše vaříme doměkka
3. Vývar zcedíme, z kostí obereme maso, zeleninu a ostatní drůbky nakrájíme na kousky
4. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme na něm mouku a připravíme si tak zlatavou jíšku, zalijeme ji vývarem a důkladně promícháme
5. Játra očistíme a naškrábeme nožem, ochutíme je se solí utřeným česnekem, pepřem, majoránkou a solí, zahustíme strouhankou
6. Z játrové směsi pak tvoříme malé knedlíčky, které vkládáme do vroucí polévky a vaříme asi 5 minut
7. Nakonec přidáme uvařenou zeleninu a maso
8. Vše jen prohřejeme, ještě dochutíme solí a pepřem, posypeme nasekanou čerstvou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy