Polévka z hovězího a kuřecího masa.
Ingredience:
200 g | hovězího masa (svíčková, hovězí zadní) |
200 g | kuřecích nožek (vykostěné) |
150 g | sterilovaného hrášku |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | rajských jablíček |
1 ks | cibule |
1 l | vody |
vegeta,pepř,petržel | |
olej na smažení |
Postup:
1. Do hrnce kápneme olej
2. Na kousky nakrájíme hovězí i kuřecí maso
3. Hovězí maso vložíme do rozpáleného oleje a zprudka orestujeme, přidáme kuřecí a orestujeme ho také
4. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli a necháme ji zrůžovět
5. Mírně podlijeme vodou a přidáme na kousky nakrájená rajská jablíčka, osolíme vegetou a přidáme pepř a hrášek
6. Přidáme zbytek vody a vaříme dokud hovězí maso nezměkne, nakonec vhodíme rozlisovaný česnek
7. Polévku podáváme zásadně horkou.
– Do polévky můžeme přidat trochu sójové omáčky a výborné jsou i žampióny, které přidáme ve fázi 5.