REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vývary z masa, kostí a zeleniny


Polévka z mníka

Vývar z povařených odpadových částí mníka a zeleniny, nakonec doplněný o maso mníka, servírovaný dochucený koprem a ozdobený kolečky citrónu.

Polévka z rybího filé

Jemná polévka s vložkou rybího masa.

Polévka z úhoře s rýží

Polévka z kousků staženého masa z úhoře, rajčat, rýže a stroužků česneku.

Polévka z uzeného masa

Polévka z uzeného masa nebo uzeného jazyka s vložkou krupek.

Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka

Polévka je velmi chutná, lahodná a lehce pikantní po kaparech a citronu. Inspirací mi byla polévka Radka Kašpárka v Gurmetu.

Polévka z vepřového masa

Polévka z vepřového popř. skopového masa.

Polévka ze srdce

Polévka ze srdce vepřového nebo hovězího.

Polévka ze špiček

Špička je výborná polévková houba, roste hojně po deštích na trávnících a pastvinách. Ke kuchyňskému použití se sbírají jen kloboučky, nožky jsou moc tuhé. Vynikající jsou i pod maso.

Polévka ze zbylého uzeného vývaru

Z uzeného vývaru a dalších ingrediencí připravená rychlá polévka s vůní a chutí po uzeném masu.

Pomalu tažený hovězí vývar

Opravdu poctivý průzračný vývar chce čas, trpělivost a nejméně 6 hodin vašeho času. Ovšem výsledek je úžasný a takto připravený vývar doplněný o orestovanou zeleninu a vaši oblíbenou zavářku, udělá z této polévky hvězdu menu!

Pórková polévka IV.

Polévka z pórku, slaniny, rozmarýnu, drůbežího vývaru a těstovin.

Pórková polévka se sýrem

Rychlá polévka připravená s orestovaného pórku zalitého kuřecím vývarem, dochucená nastrouhaným sýrem, servírovaná ozdobená chlebovými nebo rohlíkovými krutonky a petrželkou.

Pravá rybářská polévka z kotlíku

Rybí polévka připravená v kotlíku z nejméně tří druhů ryb a dalších ingrediencí.

Rajčatovo-tymiánová polévka

Krémová polévka z pečených rajčat, rajčatového protlaku, cibule, česneku a vývaru.

Rajský bujón

Bujón z kostky s vložkou rajčat a rýže.

Rybí polévka

Základní recept na polévku z rybích hlav a jiker z kapra.

Rybí polévka II.

Recept na polévku z rybích hlav, zeleniny, koření a dalších ingrediencí.

Rybí polévka s knedlíčky

Základní recept na vánoční rybí polévku obohacenou o rybí knedlíčky.

Rybí polévka z rybího vývaru a zeleniny

Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazie a doplníte další ingredience. Nebo do jaké míry se necháte inspirovat naším receptem. Pojali jsme ho tak, aby nejprve lahodil vašemu oku. Naše polévka je krásně barevná, díky čemuž působí svěžím dojmem. A právě tuto vlastnost si uchová i tehdy, jakmile ji ochutnáte. Jeden talíř možná nebude stačit.

Rybí vývar

Základní rybí vývar vhodný jako polotovar k dalšímu využití.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy