REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z medvědího česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V části kuřecího vývaru rozmixované zelené listy medvědího česneku, mix pak povařený s druhou částí vývaru, brambory a kořením, polévka nakonec zjemněná smetanou, servírovaná ozdobená posekanými lístky medvědího česneku, nastrouhaným sýrem a rohlíkovými krutonky.


Ingredience:
100 gmedvědího česneku (40-50 lístků podle velikosti)
300 gbrambor
50 gsýru na strouhání
1,5 lkuřecího vývaru
2 dlsladké smetany
2 ks housky
muškátový květ
pepř
sůl

Postup:

1. Medvědí česnek nakrájíme a rozmixujeme v 0,5 l vychladlého kuřecího vývaru na hladký krém, pár lístku schováme na ozdobu polévky
2. Do 1 l kuřecí vývaru přidáme oloupané, pokrájené brambory na kostičky, ochutíme muškátovým oříškem, osolíme, opepříme a dáme vařit
3. Když jsou brambory měkké, vlijeme rozmixovaný česnek s vývarem a přidáme sladkou smetanu, povaříme ještě 5 minut
4. Vařící polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekaným česnekem, přidáme na kostičky opečenou housku a lžíci nastrouhaného sýru.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy