REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá česneková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česneková polévka dochucená mletou červenou paprikou. V ní krásně rozpuštěný sýr a na závěr křupavé krutony.


Ingredience:
7 ksvětších stroužků česneku
2 lvývaru nebo kostka bujonu
červená paprika mletá
mletý pepř
olej
sůl
Ostatní:
na hrubo strouhaný tvrdý sýr, krutony do polévky

Postup:

1. Stroužky česneku si protlačíme do hrnce a na oleji do zlatova osmahneme
2 Velmi jemně zasypeme červenou paprikou, rychle promícháme a podlijeme vývarem
3. Osolíme, opepříme a vaříme asi 10 minut
4. Po vypnutí nastrouháme do polévky na jemném struhadle zbývající stroužek česneku
5. Podle chuti dochutíme případně polévkovým kořením.

Doporučení:

Polévku servírujeme horkou, aby se nám v ní sýr natahoval, a navrch nasypeme krutony. Polévkové koření nemusíte použít.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy