REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z kapra a fazolí s pufničkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z vařených fazolí, zeleniny, masa z kapra a koření, podávaná s pufničkami.


Ingredience:
500 gmasa z kapra
150 gvelkých barevných fazolí
1 lžícepolohrubé mouky
1 lžícemásla
2 ksmrkve
1 kspetržele
1 kskostky bujónu
1/2 ksceleru
1/2 kspórku
petrželka na ozdobení
vnitřnosti z 1 kapra
hlava z 1 kapra
mletý pepř
vegeta
voda
sůl
Na těsto:
100 ghladké mouky
3 gdroždí
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Fazole dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, uvaříme doměkka a přecedíme, v jiném hrnci uvaříme očištěnou, na menší kousky nakrájenou zeleninu
2. Pak do polévky k uvařené zelenině přidáme přecezené fazole
3. Zvlášť ještě uvaříme hlavu z kapra, maso i vnitřnosti, přecedíme a vývar přidáme do polévky
4. Polévku zahustíme jíškou připravenou z polohrubé mouky a másla, ochutíme ji solí, pepřem, bujónem a jemně i vegetou
5. Připravíme si pufničky; z hladké mouky, vejce, špetky soli a droždí uděláme těsto, rozválíme na vyšší plát, náprstkem nebo malinkým vykrajovátkem vypíchneme pufničky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě těstoviny upečeme dozlatova
6. Hotovou polévku prohřejeme, podáváme s pufničkami, které podáváme zvlášť a zdobíme na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Je libo hmyzí burger?

Náhražek masa a burgerů založených na rostlinném původu surovin najdete hned několik. Ale napadlo vás vyzkoušet pokrm z hmyzu? Jídlo vyrobené z hmyzu může znít v našich končinách jako sci-fi, ale kvůli dlouhodobé neudržitelnosti klasické živočišné výroby je právě hmyz jednou z potrav budoucnosti. Ochutnat můžete třeba hmyzí burger, který vyrábí německá firma Bug Foundation.

číst dále ...

Vychutnejte si zmrzlinu pro dospělé! Vyrobte si doma veselé nanuky

Ledově vychlazená zmrzlina představuje úžasné osvěžení v průběhu horkého letního dne. Když však přidáte kapku alkoholu a jeden z drinků Schweppes, dodáte nanukům grády a povýšíte je na nečekaný level. A jak vyrobit nanuky 18+?

číst dále ...

Chystejte hody, jde se na jahody!

Sezóna jahod právě vrcholí a je poslední čas pořídit si šťavnatou zásobu těch českých, voňavých, na které zase budeme čekat celý rok. Pořiďte si jich dostatek, ať už natrhaných na vlastní zahrádce, na políčku při samosběru, anebo zakoupených na trhu… Můžete z nich totiž připravit spoustu skvělých dobrot!

číst dále ...

Výborné a zdravé? 4 tipy na letní dobroty pro děti, které hravě zvládnete připravit doma

Léto je tady a spolu s ním nastává čas zmrzlin, limonád, různých dezertů a dalších dobrot. Zodpovědní rodiče tak budou mnohdy řešit dilema, jak dopřát potěšení mlsnému jazýčku svých dětí, ale zároveň neohrozit jejich zdraví. Odpověď se přímo nabízí: připravte jim chutné a zdravé domácí dobroty, u nichž je složení plně ve vaší režii.

číst dále ...

Domácí jahodový sirup s mátou nebo rebarborou, limonáda nebo střik!

Milujete jahody? Tomáš pro Vás připravil dva super recepty na marmeládu a sirupy, kdy zpracujete naprosto celé jahody, i stopky a odřezky! A nakonec si za odměnu po dovedné práci můžete dát skvělý jahodovo-rabarborový střik! Tak hurá do toho, ať je hned hotovo!

číst dále ...

Vinice Šobes, ikona našeho vinařství

V meandru řeky Dyje v Národním parku Podyjí se nachází přírodní unikát, který uchvátí každoročně stovky návštěvníků. Vinice Šobes se díky své jedinečné dispozici stala ikonou moravského vinařství. A tak na nic nečekejte a vydejte se prozkoumat jedno z nejromantičtějších míst v Česku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy