REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z kapra a fazolí s pufničkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z vařených fazolí, zeleniny, masa z kapra a koření, podávaná s pufničkami.


Ingredience:
500 gmasa z kapra
150 gvelkých barevných fazolí
1 lžícepolohrubé mouky
1 lžícemásla
2 ksmrkve
1 kspetržele
1 kskostky bujónu
1/2 ksceleru
1/2 kspórku
petrželka na ozdobení
vnitřnosti z 1 kapra
hlava z 1 kapra
mletý pepř
vegeta
voda
sůl
Na těsto:
100 ghladké mouky
3 gdroždí
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Fazole dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, uvaříme doměkka a přecedíme, v jiném hrnci uvaříme očištěnou, na menší kousky nakrájenou zeleninu
2. Pak do polévky k uvařené zelenině přidáme přecezené fazole
3. Zvlášť ještě uvaříme hlavu z kapra, maso i vnitřnosti, přecedíme a vývar přidáme do polévky
4. Polévku zahustíme jíškou připravenou z polohrubé mouky a másla, ochutíme ji solí, pepřem, bujónem a jemně i vegetou
5. Připravíme si pufničky; z hladké mouky, vejce, špetky soli a droždí uděláme těsto, rozválíme na vyšší plát, náprstkem nebo malinkým vykrajovátkem vypíchneme pufničky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě těstoviny upečeme dozlatova
6. Hotovou polévku prohřejeme, podáváme s pufničkami, které podáváme zvlášť a zdobíme na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy