REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z červeného zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka nakyslé chuti s vařeným vepřovým masem, zelím a zeleninou.


Ingredience:
500 g vepřové plece
400 g červeného zelí
100 gřapíkatého celeru
100 g mrkve
80 gčervené řepy
2 ksjarní cibulky
2 ksbobkového listu
1/2 lžičkyhořčičných semínek
cukr
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou řepu nakrájíme na kostičky, celer na špalíčky, očištěnou mrkev na kolečka a zelí nakrouháme
2. Odblaněné maso uvaříme ve slané vodě doměkka, vyndáme ho a najkrájíme na menší kousky
3. Vývar přecedíme, vložíme do něj připravenou zeleninu, hořčičná semínka, bobkové listy a vaříme, dokud není zelenina měkká
4. Maso vrátíme zpět, polévku dochutíme cukrem, octem, prohřejeme a zdobíme na kolečka nakrájenou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy