Mírně nažloutlá polévka jemné vůně a chuti po kuřecím mase a zelenině.
Ingredience:
1 l | kuřecího vývaru |
340 g | kuřecích prsíček |
240 g | květáku |
240 g | mrkve |
120 g | těstovin (těstovinová rýže, mušličky ...) |
2 lžíce | oleje |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
petržel | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno, mrkev na nudličky a květák rozebereme na růžičky 2. Kuřecí prsíčka zprudka osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme mrkev, květák, cibuli a ještě chvíli vše restujeme dorůžova
3. Přidáme kuřecí vývar, promícháme a uvedeme do varu
4. Do polévky dále přidáme těstoviny, znovu uvedeme do varu a na mírném ohni za občasného míchání vaříme ještě asi 10 minut (do změknutí těstovin)
5. Podle chuti přidáme sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku.
K polévce můžeme podávat na kostičky pokrájený, osmažený chleba. Polévku můžeme na talíři posypat strouhaným sýrem.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová