REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí polévka s křepelčími vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kuřecího masa a kořenové zeleniny, púodávaná s vložkou vařených nudlí a křepelčích vajec.


Ingredience:
1/2 kskuřete
1/2 ksceleru
2 kscibule
2 ksmrkve
2 kspetržele
4 kskuliček nového koření
8 kskuliček černého pepře
80 gtěstovin do polévky
3 lžícesterilovaného hrášku
petrželka na ozdobu
voda
sůl
Na křepelčí vejce:
3 lžíce (asi)octa
10 kskřepelčích vajec
1 lvody
sůl

Postup:

1. Z cibulí odstraníme vrchní volné slupky, ale neloupeme a dáme do hrnce, přidáme očištěné opláchnuté kuře, kuličky pepře i nového koření, zalijeme 2 litry studené vody, osolíme a vaříme zvolna asi 90 minut a na posledních 20 minut vložíme do vývaru očištěnou kořenovou zeleninu
2. Připravíme si zastřená křepelčí vajíčka tak, že v hrnci přivedeme k varu přibližně litr vody, přilijeme ocet, osolíme, metličkou vodu roztočíme, až se uprostřed utvoří vír, vyklepneme do něho křepelčí vejce, povaříme 3 minuty a vyndáme, tímto způsobem uvaříme všechna vejce
3. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a scedíme je
4. Měkké kuře z vývaru vyndáme, maso obereme a natrháme, vývar přecedíme, popřípadě přisolíme
5. Uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kousky, společně s hráškem ji vložíme do vývaru a už jen prohřejeme
6. Do talířů rozdělíme maso i těstoviny, zalijeme kuřecím vývarem se zeleninou, přidáme zastřená vejce, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy