Polévka z kuřecího masa a kořenové zeleniny, púodávaná s vložkou vařených nudlí a křepelčích vajec.
Ingredience:
1/2 ks | kuřete |
1/2 ks | celeru |
2 ks | cibule |
2 ks | mrkve |
2 ks | petržele |
4 ks | kuliček nového koření |
8 ks | kuliček černého pepře |
80 g | těstovin do polévky |
3 lžíce | sterilovaného hrášku |
petrželka na ozdobu | |
voda | |
sůl | |
Na křepelčí vejce: | |
3 lžíce (asi) | octa |
10 ks | křepelčích vajec |
1 l | vody |
sůl |
Postup:
1. Z cibulí odstraníme vrchní volné slupky, ale neloupeme a dáme do hrnce, přidáme očištěné opláchnuté kuře, kuličky pepře i nového koření, zalijeme 2 litry studené vody, osolíme a vaříme zvolna asi 90 minut a na posledních 20 minut vložíme do vývaru očištěnou kořenovou zeleninu
2. Připravíme si zastřená křepelčí vajíčka tak, že v hrnci přivedeme k varu přibližně litr vody, přilijeme ocet, osolíme, metličkou vodu roztočíme, až se uprostřed utvoří vír, vyklepneme do něho křepelčí vejce, povaříme 3 minuty a vyndáme, tímto způsobem uvaříme všechna vejce
3. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a scedíme je
4. Měkké kuře z vývaru vyndáme, maso obereme a natrháme, vývar přecedíme, popřípadě přisolíme
5. Uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kousky, společně s hráškem ji vložíme do vývaru a už jen prohřejeme
6. Do talířů rozdělíme maso i těstoviny, zalijeme kuřecím vývarem se zeleninou, přidáme zastřená vejce, ozdobíme petrželkou a podáváme.