REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kuřecího masa (kuřecích křídel), zeleniny, s vložkou vlasových nudlí.


Ingredience:
8 kskuřecích křídel
10 kskuliček černého pepře
2 kskuliček nového koření
2 kspetržele
2 ksmrkve
1 kscibule
1 ksmalého celeru
1 kskostky kuřecího bujonu
hrst vlasových nudlí
mletý pepř
petrželová nať
voda
sůl

Postup:

1. Opláchnuté maso dáme do hrnce, přidáme očištěný, rozpůlený celer, očištěné mrkve i petržele, oloupanou celou cibuli, přidáme kuličky černého pepře, nového koření, zalijeme 2 litry vody, přivedeme k varu, teplotu snížíme a přidáme bujon
2. Vaříme asi 45 minut, když maso začne odpadat od kosti, vývar přes velký cedník slijeme do dalšího hrnce, zeleninu i s masem necháme odkapat a vychladnout
3. Z křídel obereme libové maso, nakrájíme na kousky, jednu mrkev i jeden kořen petržele nakrájíme na malé kostičky a spolu s masem dáme do vývaru
4. Polévku přivedeme znovu k varu, přidáme vlasové nudle, 5 minut vaříme, pak odstavíme z tepla, dochutíme, solí, pepřem a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy