Polévka z kuřecího masa (kuřecích křídel), zeleniny, s vložkou vlasových nudlí.
Ingredience:
8 ks | kuřecích křídel |
10 ks | kuliček černého pepře |
2 ks | kuliček nového koření |
2 ks | petržele |
2 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 ks | malého celeru |
1 ks | kostky kuřecího bujonu |
hrst vlasových nudlí | |
mletý pepř | |
petrželová nať | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Opláchnuté maso dáme do hrnce, přidáme očištěný, rozpůlený celer, očištěné mrkve i petržele, oloupanou celou cibuli, přidáme kuličky černého pepře, nového koření, zalijeme 2 litry vody, přivedeme k varu, teplotu snížíme a přidáme bujon
2. Vaříme asi 45 minut, když maso začne odpadat od kosti, vývar přes velký cedník slijeme do dalšího hrnce, zeleninu i s masem necháme odkapat a vychladnout
3. Z křídel obereme libové maso, nakrájíme na kousky, jednu mrkev i jeden kořen petržele nakrájíme na malé kostičky a spolu s masem dáme do vývaru
4. Polévku přivedeme znovu k varu, přidáme vlasové nudle, 5 minut vaříme, pak odstavíme z tepla, dochutíme, solí, pepřem a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.