REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kerblíková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z masového vývaru, listů kerblíku a másla, na talířích zjemněná smetanou.


Ingredience:
2 hrstikerblíkových lístků
4 lžícesmetany
1 lžícemásla
1 lmasového vývaru
sůl

Postup:

1. V hlubokém hrnci rozehřejeme máslo, vložíme do něj opláchnuté, okapané lístečky kerblíku, krátce je podusíme
2. Podušený kerblík zalijeme vývarem, který přivedeme k varu, stáhneme ze zdroje tepla a podle chuti osolíme
3. Do polévkových šálků dáme na dno lžíci smetany, zalijeme polévkou a hned podáváme, nejlépe s chlebem namazaným máslem.

Poznámka:

Kerblík – Tato aromatická bylina svým vzhledem připomíná petržel, avšak její lístky jsou jemnější a drobnější. Svou chutí poněkud připomíná anýz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy