REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z hovězí oháňky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí oháňka s hovězími kostmi, namočenými sušenými houby a kořením uvařená na mírném ohni do změknutí masa, pak vývar scezen na osmahnutou cibuli s nastrouhanou kořenovou zeleninou, poté vařené maso z oháňky a kostí obrané, překrájené a vložené do polévky, hotová polévka servírovaná posypaná petrželkou s krajíčkem chleba.


Ingredience:
400 ghovězí oháňky
200 ghovězích kostí
100 gkořenové zeleniny
20 gsádla
1,5 lvody
1 kscibule
1 lžícesušených hub
5 kuličekcelého pepře
petrželka
sůl

Postup:

1. Nejdříve si sušené houby namočíme na několik hodin do vody
2. Hovězí kosti a oháňku opláchneme a nasekáme na menší kusy, aby se nám vešli do hrnce
3. Pak kosti a oháňku vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky celého pepře, namočené sušené houby a zvolna vaříme, dokud nebude maso měkké, během vaření sbíráme pěnu a tuk, které se vysráží na povrchu
4. Potom si oloupeme cibuli a kořenovou zeleninu, cibuli nakrájíme na drobno a zeleninu nastrouháme na hrubo
5. Poté si v jiném hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, pak na cibuli se zeleninou přecedíme vývar a krátce povaříme do změknutí zeleniny
6. Nakonec si obereme maso z vychladlé oháňky a kostí, maso překrájíme na menší kousky a vložíme do polévky
7. Hotovou polévku rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme s krajíčkem chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy