REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z hovězí oháňky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí oháňka s hovězími kostmi, namočenými sušenými houby a kořením uvařená na mírném ohni do změknutí masa, pak vývar scezen na osmahnutou cibuli s nastrouhanou kořenovou zeleninou, poté vařené maso z oháňky a kostí obrané, překrájené a vložené do polévky, hotová polévka servírovaná posypaná petrželkou s krajíčkem chleba.


Ingredience:
400 ghovězí oháňky
200 ghovězích kostí
100 gkořenové zeleniny
20 gsádla
1,5 lvody
1 kscibule
1 lžícesušených hub
5 kuličekcelého pepře
petrželka
sůl

Postup:

1. Nejdříve si sušené houby namočíme na několik hodin do vody
2. Hovězí kosti a oháňku opláchneme a nasekáme na menší kusy, aby se nám vešli do hrnce
3. Pak kosti a oháňku vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky celého pepře, namočené sušené houby a zvolna vaříme, dokud nebude maso měkké, během vaření sbíráme pěnu a tuk, které se vysráží na povrchu
4. Potom si oloupeme cibuli a kořenovou zeleninu, cibuli nakrájíme na drobno a zeleninu nastrouháme na hrubo
5. Poté si v jiném hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, pak na cibuli se zeleninou přecedíme vývar a krátce povaříme do změknutí zeleniny
6. Nakonec si obereme maso z vychladlé oháňky a kostí, maso překrájíme na menší kousky a vložíme do polévky
7. Hotovou polévku rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a servírujeme s krajíčkem chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy