REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pohanková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pohanka je vhodná jako zavářka do polévek. Tvarem připomíná ječné kroupy, je však velmi zdravá a prospěšná našemu zdraví, obsahuje rutin, který pomáhá našemu srdci, má i velký obsah zinku. Obilnina oblíbená u našich babiček, dnes se na ní neprávem zapomíná.


Ingredience:
500 gpohanky
2 lkuřecího vávaru
1 kspórku
1 hrstsušených hub
česnek
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Pohanku povaříme v osolené vodě, pak ji pořádně propláchneme, zbavíme šlemu, podobně jako když vaříme kroupy (musí se sypat, nesmí se lepit)
2. Kuřecí vývar scedíme a do čirého vývaru dáme kousky kuřecího masa, nakrájený pórek a hrst sušených, předem namočených hub, vaříme až pórek a houby změknou
3. V této fázi do polévky přidáme uvařenou pohanku, ochutíme česnekem, solí a pepřem a můžeme servírovat.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy