REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z vepřového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z vepřového popř. skopového masa.


Ingredience:
400 gvepřového masa
200 gkořenové zeleniny
20 gtuku
2 lvody
sójová omáčka
pepř
sůl
pórek nebo petrželová nať

Postup:

1. Pečlivě omyté vepřové maso vložíme do mírně osolené vody, uvedeme do varu a dále vaříme na mírném ohni
2. Orestujeme na pánvičce plátky zeleniny a přidáme k masu cca 15 minut před dokončením
3. Jakmile maso po nabodnutí z vidličky pěkně sjede, je hotové
4. Vytáhneme maso, nakrájíme ho na menší kousky a po zavaření zavářky (viz zavářky) vložíme zpět do polévky
5. Přidáme kousky pórku nebo petrželové natě
6. Dochutíme kořením (sůl, pepř, sója….).

Doporučení:

– Polévka se může podávat i bez zavářky. Ze zavářek doporučujeme kroupy, krupky, rýži. Samostatná kapitola viz zavářky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy