REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka ze srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka ze srdce vepřového nebo hovězího.


Ingredience:
250 gsrdce
250 gkostí
3 gtuku
30 ghladké mouky
50 gkrupek (asi 3 lžíce)
100 gzeleniny
2 lvody
sůl
petrželka

Postup:

1. Dobře očištěné kosti a srdce vaříme v osolené vodě
2. Po změknutí srdce i kosti vyjmeme, přidáme uvařené krupky a polévku zahustíme jíškou (viz jíšky)
3. Měkké srdce pokrájíme, dáme zpět do polévky, kam také přidáme nastrouhanou zeleninu
4. Povaříme a okořeníme petrželkou.

Doporučení:

– Do polévky můžeme dávat jakoukoliv zavářku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy