REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z uzeného masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z uzeného masa nebo uzeného jazyka s vložkou krupek.


Ingredience:
500 guzeného masa
50 gkrupek
1 ksžloutku
1 kscibule
5 ksstroužků česneku
5 kszrnek pepře
1/8 lmléka
2 lvody
majoránka
sůl

Postup:

1. Do vroucí vody dáme uzené maso nebo uzený jazyk, krátce povaříme a vodu slijeme
2. Maso dáme znovu do horké vody a vaříme s cibulí, pepřem a česnekem
3. Uzené je uvařené až lehce sjede z nože nebo vidličky
4. Kroupy uvaříme zvlášť a do vývaru je přidáváme ve chvíli, kdy změknou
5. Polévku zjemníme rozkvedlaným žloutkem v mléce, již dále nevaříme
6. Dochutíme majoránkou.

Doporučení:

Uzené maso bývá slanější, proto musíme polévku ochutnat a se solí raději šetříme.

Poznámka:

Polévku lze také oživit pórkem nebo zelenými natěmi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy