REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z králičí hlavy a kořínku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z hlavy a kořínku králíka, mozečku, krupek, kořenové zeleniny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
králičí hlava a kořínek
120 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 ksvětší cibule
1 ksžloutku
1 hrstkrupek
2 lžícesmetany
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Hlavu očistíme, odstraníme mozek a s kořínkem i cibulí vaříme v osolené vodě doměkka
2. Do druhého hrnce nastrouháme očištěnou zeleninu, zalijeme ji trochou vývaru, přidáme krupky a pokrájený mozeček
3. Jakmile jsou krupky měkké, přilijeme všechen vývar z prvního hrnce a pak přidáme pokrájené králičí maso
4. Vše společně povaříme
5. Na talířích jednotlivé porce ještě zjemníme smetanou, do níž jsme rozkverlali žloutek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy