REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ze zeleniny

Celerová polévka se sýrem

Polévka připravená z nastrouhaného celeru, petržele a mrkve, zahuštěna hrubou krupicí, ochucená masoxem a směsí z nastrouhaného tvrdého sýra, žloutků, mléka a koření.

Česnečka

Česneková polévka z brambor, vody, kmínu a česneku, servírovaná s opečenými krutony.

Česneková polévka s bambory

Pikantní světlá polévka charakteristické vůně .

Houbová česnečka

Polévka připravená z čerstvých hub, česneku, vody a koření, servírovaná s osmaženým chlebem nakrájeným na kostičky.

Jarní polévka s bylinkovými nočky

Bílá polévka se zeleninou a jarními bylinkami, s vložkou bylinkových noček.

Jarní zeleninová polévka

Polévka připravená ze zeleninového vývaru nebo vody, svazku petželové a libečkové natě, mladé kedlubny, mrkve, mraženého hrášku …

Kedlubnová polévka II.

Jedna z variant na chutnou zeleninovou polévku.

Kukuřičný krém s domácími chipsy a lanýži

Na cibuli a česneku podušená kukuřice zalitá zeleninovým vývarem, rozmixovaná, polévka servírovaná ozdobená plátky opečených bramborových lupínků, případně ještě dochucená nastrouhaným lanýžem.

Květáková polévka s rajčaty

Polévka z vařeného květáku, rajčat, cibule a koření.

Lehká zelná polévka

Jednoduchá polévka z hlávky bílého zelí, mrkve, pórku a brambor, servírovaná posypaná lístky bazalky.

Medově mrkvová polévka

Krémová polévka z mrkve, pórku a medu, servírovaná ozdobená kousky mrkve a případně i nasekanou petrželkou.

Nepravá mozečková polévka

Vývar z květáku nebo celeru zahuštěný orestovanou strouhankou nastavenou vejcem.

Pikantní rajčatová polévka

Snadná a chutná polévka z rajčat, zeleninového vývaru, cibule a česneku vás překvapí svou pikantní chutí.

Polévka mnoha chutí

Polévka z paprik, cibule, cukety, rajčat, brambor, kukuřice, vařených těstovin, koření a bylinek.

Polévka s naťovou cibulkou a mladým naťovým česnekem

Silnější kolečka naťového česneku a cibulky osmahnuté na rozehřátém másle, zalité vodou se solí a povařené doměkka spolu s brambory.

Polévka z červeného zelí II.

Úžasně zbarvená zdravá polévka z červeného zelí, brambor, cibule, zeleninového vývaru a dalších surovin, servírovaná ozdobená zakysanou smetanou a chlebovými krutony.

Polévka z kořenové zeleniny, brambor, rajčat a česneku

Vydatná a zdravá zeleninová polévka, kterou na talíři zdobíme zakysanou smetanou, krutony a lístečky čerstvého oregana.

Rychlá česnečka

Variace na česnekovou polévku od naší čtenářky paní Maruš.

Silný domácí zeleninový vývar

Kořenová zelenina spolu s kapustou a pórkem, povařená v osolené vodě. Vývar je ochucený orestovanou cibulí s kořením.

Silvestrovská polévka z kysaného zelí

Jednoduchá polévka z povařeného zakysaného bílého zelí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy