Úžasně zbarvená zdravá polévka z červeného zelí, brambor, cibule, zeleninového vývaru a dalších surovin, servírovaná ozdobená zakysanou smetanou a chlebovými krutony.
Ingredience:
1 ks | menší hlávky červeného zelí |
4 ks | menší cibule |
2 ks | brambory |
2 ks | žemle (rohlíky) |
2 lžíce | cukru |
1-1,5 l | zeleninového vývaru |
drcený kmín | |
olivový olej | |
máslo | |
pepř | |
sůl | |
vinný ocet na dochucení, zakysaná smetana a krutony na ozdobu |
Postup:
1. Na olivovém oleji zpěníme dvě nadorbno pokrájené šalotky, přidáme nakrájené zelí, pokrájené brambory, dochutíme solí a kmínem
2. Zalijeme vývarem (množství dle toho, jak moc chcete polévku hustou) a dusíme doměkka
3. Pak vše rozkutrujeme (rozšleháme mixérem), přidáme cukr a vinný ocet
4. Podáváme zdobené zakysanou smetanou a krutony, které jsme si opekli dozlatova.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika
Polévka s naťovou cibulkou a mladým naťovým česnekem
Polévka z kořenové zeleniny, brambor, rajčat a česneku