REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z kořenové zeleniny, brambor, rajčat a česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydatná a zdravá zeleninová polévka, kterou na talíři zdobíme zakysanou smetanou, krutony a lístečky čerstvého oregana.


Ingredience:
3 ksstroužku česneku
3 ksmrkve
3 ksrajčat
1 ksvelké brambory
1 ksmalé petržele
1 kscibule
1/2 ksbulvy celeru
5 lžicolivového oleje
1/2 lžícemedu
mletý nebo čerstvý zázvor
vývar nebo voda
citronová šťáva
nové koření
oregano
libeček
pepř
sůl
Na ozdobu:
zakysaná smetana
lístky oregana

Postup:

1. Na olivovém oleji zpěníme cibuli pokrájenou na kostičky a 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a brambor, pak pokrájená rajčata, vše necháme podusit
2. Pak vše zalijeme vývarem nebo jen vodou, přidáme čerstvý nebo sušený libeček, pět kuliček nového koření, opepříme a osolíme
3. To vše necháme povařit, zakápneme citronovou šťávou, přidáme mletý zázvor (jen maličko) a úplně ke konci, když je polévka dovařená, tak přidáme med
4. Nakonec polévku rozmixujeme
5. Na talíři zdobíme polévku zakysanou smetanou a krutony – kostičkami z housek nebo rohlíků orestovanými na trošce másla na pánvi a lístečky čerstvého oregana.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy