REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá česnečka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Variace na česnekovou polévku od naší čtenářky paní Maruš.


Ingredience:
1,5 lvody
2 ksstředně velkých brambor
4 ksstroužků česneku
2 ksvajec
1 lžícesádla
mletý kmín
majoránka
sůl

Postup:

1. Na sporák dáme v kastrolu vařit vodu, oloupeme brambory, opláchneme je a nastrouháme na hrubém struhadle přímo do hrnce
2. Mezi tím v hrnečku rozkvedláme vidličkou vajíčka
3. Do polévky dáme mletý kmín, sůl, rozetřený česnek a sádlo
4. Jakmile nám začne polévka vařit, tak jsou brambory už měkké a do polévky nalévám vejce za současného míchání polévky
5. Vejce okamžitě tuhne a tak polévku odstavíme ze sporáku, po té do ní přidáme majoránku a můžeme podávat.

Doporučení:

Protože v polévce jsou brambory a vejce, není potřeba přidávat chleba. Jako jinou možnost dělám polévku když vařím jako přílohu oloupané brambory. Použiji vodu kterou sliji z vařených brambor (bramborový vývar), rozmačkám v ní několik kousků vařených brambor a zbytek udělám jako u předešlého receptu.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy