REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silný domácí zeleninový vývar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kořenová zelenina spolu s kapustou a pórkem, povařená v osolené vodě. Vývar je ochucený orestovanou cibulí s kořením.


Ingredience:
150 gkapusty
150 gpetržele
150 gmrkve
100 gceleru
2 lvody ochucené solí
kousek pórku
Na dochucení:
8 kszrnek černého pepře
1 ksvětší cibule
5 kszrnek nového koření
1 lžícemásla

Postup:

1. Mrkev, petržel, celer, kapustu a kousek pórku vložíme do vroucí osolené vody, 1 hodinu vaříme
2. Na másle osmahneme oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme k ní zrnka pepře a nového koření, zamícháme a ještě chvíli restujeme
3. Vše nalijeme do vývaru, necháme chvíli povařit a pak vývar přecedíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy