Chutná, přitom rychlá polévka z oblíbené červené čočky, která se nemusí máčet. Inspirujte a uvařte si tuto zdravou polévku. Pokud budete mít vývar, uvaříte ji do 30 minut!
Ingredience:
250 g | červené čočky |
1 l | zeleninového vývaru, nebo vývaru z kostí |
2 ks | masité papriky (jedna červená a žlutá) |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
petrželka | |
tymián | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na másle opečeme na proužky nakrájené papriky s kostičkami cibule.
- Zalijeme vývarem, přidáme plátky česneku, tymián, sůl, mletý pepř.
- Jak přijde polévka k varu, nasypeme červenou čočku, vaříme na mírném plameni, až čočka změkne.
- Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Text i foto: D. M.