REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní zeleninová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená ze zeleninového vývaru nebo vody, svazku petželové a libečkové natě, mladé kedlubny, mrkve, mraženého hrášku …


Ingredience:
1,5-2 lvody nebo zeleninového vývaru
1 svazekpetželové a libečkové natě
1 hrstčerstvého nebo mraženého hrášku
2 lžícemásla
2 ksstředně velké mrkve
1 ksmladé kedlubny
1 kspórku
1 ksvejce
pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle orestujeme všechnu nakrájenou zeleninu
2. Zalijeme ji vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme a přidáme svazek zelených natí, vaříme do změknutí zeleniny
3. Vytáhneme natě a přidáme vejce, které rozkvedláme v polévce vidličkou
4. Nakonec polévku dochutíme a přidáme posekané bylinky … pažitku, libeček, petrželku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy