REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kedlubnová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutnou zeleninovou polévku.


Ingredience:
4 ksstředně velké kedlubny
1 ksmenší mrkve
1 ksvejce
1 kskostky zeleninového masoxu
20 gmásla
2 lžícekrupice
1 lvody
muškátový květ
několik kuliček nového koření
mletý pepř
zelená petrželka
sůl

Postup:

1. Očištěné kedlubny nakrájíme na nudličky, oškrábanou mrkev na kolečka
2. V hrnci rozpustíme kousek másla a krupici na něm opražíme do mírného zezlátnutí
3. Odstavíme, vmícháme vejce, vrátíme na horkou plotýnku a mícháme než se srazí
4. V této fázi přilijeme studenou vodu, ingredience ve vodě rozmícháme, přidáme kedlubny, mrkev, bujón, nové koření a vaříme asi 10-15 minut
5. Polévku okořeníme pepřem a muškátovým květem, případně dle chuti solíme
6. Jednotlivé porce horké polévky zdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy