Jedna z variant na chutnou zeleninovou polévku.
Ingredience:
4 ks | středně velké kedlubny |
1 ks | menší mrkve |
1 ks | vejce |
1 ks | kostky zeleninového masoxu |
20 g | másla |
2 lžíce | krupice |
1 l | vody |
muškátový květ | |
několik kuliček nového koření | |
mletý pepř | |
zelená petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kedlubny nakrájíme na nudličky, oškrábanou mrkev na kolečka
2. V hrnci rozpustíme kousek másla a krupici na něm opražíme do mírného zezlátnutí
3. Odstavíme, vmícháme vejce, vrátíme na horkou plotýnku a mícháme než se srazí
4. V této fázi přilijeme studenou vodu, ingredience ve vodě rozmícháme, přidáme kedlubny, mrkev, bujón, nové koření a vaříme asi 10-15 minut
5. Polévku okořeníme pepřem a muškátovým květem, případně dle chuti solíme
6. Jednotlivé porce horké polévky zdobíme nasekanou zelenou petrželkou.