REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepravá mozečková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar z květáku nebo celeru zahuštěný orestovanou strouhankou nastavenou vejcem.


Ingredience:
4 lžícestrouhanky
3 lžíceoleje
1 ksvětší cibule
1 ksvejce
polévkové koření
petrželka
sůl
1 lvývaru z květáku nebo celeru

Postup:

1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme strouhanku a společně osmažíme
2. Na strouhanku rozklepneme vejce a za stálého míchání necháme ztuhnout
3. Polévkový základ zalijeme vývarem, necháme prohřát, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a dochutíme solí a polévkovým kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy