REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medově mrkvová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka z mrkve, pórku a medu, servírovaná ozdobená kousky mrkve a případně i nasekanou petrželkou.


Ingredience:
800 gmrkve + pár koleček na ozdobu
2,5 lzeleninového vývaru
2 ksmalých pórků
1 ksbobkového listu
3 lžícemásla
2 lžícetekutého medu
mletý pepř
čerstvá petrželka na ozdobu
sůl

Postup:

1. V širším hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme pórky nakrájené na kolečka a opékáme do poloměkka
2. Přidáme očištěnou, na hrubo nastrouhanou mrkev, med, bobkový list a opékáme ještě 2 minuty, pak zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme zhruba 30 minut probublávat
3. Mezitím na zbylém másle opečeme doměkka kolečka mrkve na ozdobu
4. Uvařenou polévku dohladka rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme ozdobenou kolečky mrkve a na drobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Pro zjemnění můžeme přidat zakysanou smetanu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy