REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková polévka s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z vařeného květáku, rajčat, cibule a koření.


Ingredience:
1 kskvětáku
50 gcibule
440 gloupaných rajčat z plechovky
3 lžičkykari koření
mletý pepř
olej na smažení
lístky koriandru na ozdobení
sezamová semínka na ozdobení
sůl

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky, dáme do vroucí osolené vody a 20 minut vaříme doměkka, scedíme a vývar necháme stranou
2. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na drobnou nakrájenou cibuli
3. K cibuli vmícháme kari koření, loupaná rajčata, vše zalijeme vývarem z květáku, osolíme, opepříme a necháme 15 minut povařit
4. Do polévky vmícháme uvařené růžičky květáku, necháme prohřát a jednotlivé porce zdobíme sezamovými semínky a čerstvým koriandrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy