REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kukuřičný krém s domácími chipsy a lanýži

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli a česneku podušená kukuřice zalitá zeleninovým vývarem, rozmixovaná, polévka servírovaná ozdobená plátky opečených bramborových lupínků, případně ještě dochucená nastrouhaným lanýžem.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
200 gsterilované nebo mražené kukuřice
20 gcibule
5 gčesneku
1 gsoli
1 gkoření (pepř, čerstvý citronový tymián)
2 dcloleje na smažení
1 dclzeleninového vývaru
5 mlolivového oleje
1 ksbrambor
lanýž na na strouhání

Postup:

1. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme spolu s česnekem na olivovém oleji, když nám cibule změkne, přidáme kukuřici a spolu krátce podusíme
2. Podlijeme zeleninovým vývarem, necháme sevřít a dohladka umixujeme ponorným mixérem, následně přecedíme přes jemné sítko aby nám krém zůstal zcela hladký
3. Dochutíme solí a pepřem popřípadě čerstvým citronovým tymiánem
4. Na pánvi necháme rozehřát olej na smažení, do kterého vkládáme osušené tenké plátky z očištěného bramboru a smažíme dozlatova, usmažené chipsy vyjmeme na necháme odpočinout na papírové ubrousku
5. Pokud máme k dispozici lanýž, těsně před servírováním ho nastrouháme na polévku nalitou v misce nebo talíři.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Daniel Hrivňák, jeho profil najdete zde: Daniel Hrivňák – Executive Chef.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy