REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka s naťovou cibulkou a mladým naťovým česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější kolečka naťového česneku a cibulky osmahnuté na rozehřátém másle, zalité vodou se solí a povařené doměkka spolu s brambory.


Ingredience:
4 ksnaťové cibulky (jarní)
4 ksnaťové česneky
4 ksvětší brambory
80 gmásla
1,5 lvody
sůl
čerstvá petrželka nebo pažitka

Postup:

1. Dobře očištěnou a opranou naťovou cibulku a stejně tak připravený mladý česnek i s natí nakrájíme na silnější kolečka
2. V hrnci na polovině výše uvedené dávky másla necháme zeleninu zesklovatět
3. Osmahnutou zeleninu zalijeme teplou, mírně osolenou vodou, přidáme na oloupané a na kostky nakrájené brambory a na mírném zdroji tepla vaříme 30 minut
4. Před podáním do polévky vložíme zbylé máslo a nadrobno nakrájenou petrželku nebo pažitku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy