Polévka z paprik, cibule, cukety, rajčat, brambor, kukuřice, vařených těstovin, koření a bylinek.
Ingredience:
1600 ml | zeleninového vývaru |
400 g | brambor |
350 g | konzervovaných rajčat |
300 g | cukety |
150 g | kukuřičných zrn |
100 g | čerstvého fenyklu |
50 g | polévkových těstovin |
1 ks | červené papriky |
1 ks | žluté papriky |
1 ks | jarní cibulky |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | mrkve |
1 ks | limetky |
1 ks | červené cibule |
1 lžička | mleté sladké papriky |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
petrželová nať | |
mletý pepř | |
oregano | |
cukr | |
sůl | |
voda |
Postup:
1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, očištěné papriky i chilli papričku nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli i jarní cibulku nakrájíme nadrobno, konzervovaná rajčata necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
2. Do hrnce nalijeme půl litru vody, vložíme do ní připravenou zeleninu, zakapeme šťávou z poloviny limetky a povaříme 10 minut, pak přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory s fenyklem, na menší kousky nakrájenou cuketu a nakonec kukuřici
3. Přilijeme zeleninový vývar, vaříme zhruba 15 minut a mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu polévkové těstoviny
4. Do mixéru nalijeme 3 naběračky vařené zeleniny, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, šťávu z druhé půlky limetky a vše dobře rozmixujeme
5. Na jemno rozmixovanou zeleninovou směs vlijeme zpět do hrnce, dochutíme solí, pepřem, cukrem, oreganem, polévku ještě 10 minut pozvolna provaříme, nakonec přidáme uvařené, okapané těstoviny a při servírování každou porci posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Místo konzervovaných rajčat můžeme použít čerstvá, spařená a oloupaná rajčata.