REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka mnoha chutí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z paprik, cibule, cukety, rajčat, brambor, kukuřice, vařených těstovin, koření a bylinek.


Ingredience:
1600 mlzeleninového vývaru
400 gbrambor
350 gkonzervovaných rajčat
300 gcukety
150 gkukuřičných zrn
100 gčerstvého fenyklu
50 gpolévkových těstovin
1 ksčervené papriky
1 ksžluté papriky
1 ksjarní cibulky
1 kschilli papričky
1 ksmrkve
1 kslimetky
1 ksčervené cibule
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžícerajčatového protlaku
petrželová nať
mletý pepř
oregano
cukr
sůl
voda

Postup:

1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, očištěné papriky i chilli papričku nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli i jarní cibulku nakrájíme nadrobno, konzervovaná rajčata necháme okapat a nakrájíme na menší kousky
2. Do hrnce nalijeme půl litru vody, vložíme do ní připravenou zeleninu, zakapeme šťávou z poloviny limetky a povaříme 10 minut, pak přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory s fenyklem, na menší kousky nakrájenou cuketu a nakonec kukuřici
3. Přilijeme zeleninový vývar, vaříme zhruba 15 minut a mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu polévkové těstoviny
4. Do mixéru nalijeme 3 naběračky vařené zeleniny, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, šťávu z druhé půlky limetky a vše dobře rozmixujeme
5. Na jemno rozmixovanou zeleninovou směs vlijeme zpět do hrnce, dochutíme solí, pepřem, cukrem, oreganem, polévku ještě 10 minut pozvolna provaříme, nakonec přidáme uvařené, okapané těstoviny a při servírování každou porci posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Místo konzervovaných rajčat můžeme použít čerstvá, spařená a oloupaná rajčata.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy