REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerová polévka se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z nastrouhaného celeru, petržele a mrkve, zahuštěna hrubou krupicí, ochucená masoxem a směsí z nastrouhaného tvrdého sýra, žloutků, mléka a koření.


Ingredience:
100 gceleru
60 gnastrouhaného tvrdého sýra
50 gpetržele
50 gmrkve
40 gkrupice
40 gmásla
2 ksžloutků
1 kskostky masoxu
1 lvody
3 lžícemléka
mletý muškátový oříšek
petrželka
sůl

Postup:

1. Oloupeme si celer, petržel a mrkev, vše nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky
2. Pak si do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, osolíme, vsypeme nastrouhanou zeleninu a povaříme 5 minut
3. Poté do polévky za neustálého míchání vsypeme krupici, přidáme kostku masoxu a povaříme dalších 5 minut
4. Mezitím si promícháme změklé máslo s nastrouhaným tvrdým sýrem, žloutky, špetkou mletého muškátového oříšku, nasekanou petrželkou a mlékem
5. Připravenou sýrovou směs vmícháme do vařící polévky, kterou pak sundáme z ploténky, již nevaříme
6. Nakonec polévku dle chuti osolíme a servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy